dissabte, 26 de març del 2011

LES ESGLÉSIES (Pallars Jussà)



Data foto : 3-6-2007
Les Esglésies, les Iglésies en la parla local, és un poble del municipi de Sarroca de Bellera, a la comarca del Pallars Jussà. Formava part del terme primitiu de Sarroca de Bellera des del 1847.
Està situat a més de 3 km. en línia recta al nord-oest del seu cap de municipi. Per poder-hi accedit, des de Sarroca de Bellera cap seguir cap al nord-oest la carretera
L-521, i, al cap d'1 quilòmetre, quan és a punt d'entroncar amb la N-260, surt cap al nord una pista rural asfaltada que mena a Xerallo, Castellgermà i les Esglésies, on arriba en uns 3 quilòmetres.
El poble és actualment allargassat, amb l'extrem septentrional que s'enfila muntanya amunt. La part alta devia ser el nucli primigeni, i s'hi conserven elements que fan pensar en un primitiu nucli clos, però molt desvirtuat als llargs del segle, sobretot a causa de l'extensió del poble cap al pla, a migdia.

BUIRA (Pallars Jussà)



Data foto : 3-6-2007

Buira és un petit poble del municipi de Sarroca de Bellera (Pallars Jussà), situat a 1125 m d'altitud, a 1 km del riu de Bellera, a l'esquerra.


divendres, 11 de març del 2011

L'ARGILAGA (Tarragonès)

Data foto : 27-2-2011
L'Argilaga és un poble del municipi de la Secuita, de 141 habitants (2006). La seva església està dedicada a Sant Roc. Compta amb una cooperativa agrícola, així com amb el cafè, inaugurat recentment, que està compost de dues grans sales.

dijous, 10 de març del 2011

LES GUNYOLES (Tarragonès)


Data fotos : 27-3-2011

El poble de Les Gunyoles és un agregat del municipi de La Secuita. Forma part de la ruta dels Quatre pobles, la cual els diumenges son molts els visitants que la segueixent, sigui a peu ó amb bicicleta. La ruta és molt tranquila hi han bones vistes. Els pobles son; La Secuita, Vistabella, Les Gunyoles i L'Argilaga.

dimecres, 9 de març del 2011

LA SECUITA (Tarragonès)

Data fotos : 27-2-2011
El municipi de la Secuita té 17,60 km2 i una altitud de 170 m. Dins el terme hi han els pobles de Les Gunyoles, Vistabella i l'Argilaga. L'església parroquial de la Secuita és un edifici d'origen medieval i ha estat objecte de diverses transformacions.
A la Secuita si poden veure molts camps d'oliveres, avellaners, garrofers i ametllers que li donen un encant al paisatge d'aquest indrets.

VISTABELLA (Tarragonès)



Data fotos : 27-2-2011
Vistabella és una petita població que forma part del municipi de la Secuita, a prop de Tarragona. Aquest poble no disposava d'església i els seus habitants van acordar encarregar la construcció d'una a Jujol l'any 1918.