dissabte, 20 de juny del 2015

ASNURRI (Alt Urgell)


Data fotos : 18-6-2015

Asnurri és un nucli de població i una entitat municipal descentralitzada del municipi de les Valls de Valira, a l'Alt Urgell. Actualment hi viuen 36 habitants, es troba a migdia de Civís i al nord-oest d'Argolell, força a prop d'Arduix. L'església parroquial és dedicada a Santa Eulàlia, com també la festa del 10 de desembre. El topònim, preromà, conté el mot bascuri, que significa poble. Fins al 1936 conservà una imatge romànica de la Mare de Déu.


CIVÍS (Alt Urgell)



Església de Sant Romà de Civís

Date fotos : 18-6-2015

Civís és un nucli de població i una entitat municipal descentralitzada del municipi de les Valls de Valira, a l'Alt Urgell. El poble de Civís és al vessant meridional del Bony de la Caubera de 2.051 metres. vèrtex que és divisòria amb Andorra, a l'esquerra del riu de Civís. Hi ha l'església de Sant Romà i vora el poble les ruïnes de la capella de Sant Bernabeu. Civís era antigament vila closa i així es documenta al Llibre Spilldel 1519 on se citaven les defenses d'aquest poble. Els castells de Civís i d'Aós eren dels Caboet.[1] Travessa els seus territoris de nord a est el riu de Civís que, en arribar aSant Joan Fumat, gira a llevant per ser tributari de la Valira a l'altura de la Farga de Moles. L'antic castell de Civís pertanyia al vescomtat de Castellbò.

diumenge, 14 de juny del 2015

SANT JOAN FUMAT (Alt Urgell)


Data fotos : 5-6-2015

Sant Joan Fumat és una entitat municipal descentralitzada de les Valls de Valira, a l'Alt Urgell

El poble està situat a 1.011 m d’altitud, vora el riu de Civís. Rodejat de muntanyes, la seva ubicació li dona un encant en un paratge natural molt tranquil.