dimecres, 4 de maig del 2016

PERAMOLA (Alt Urgell)




Església parroquial de Sant Miquel Nou
 amb una resclosa amb carpes

Boniques vistes d'algunes montanyes de l'entorn de Peramola

Data fotos : 1-5-2016

Peramola és una vila i  municipi que pertany a la comarca de l'Alt Urgell. Està ubicada a 566 m. d'altitud amb un cens de població de 349 hab.(2014) 

A la vila de Peramola hi destaca el nucli antic, ja que disposa de diversos carrerons estrets amb algunes arcades molt interessants. Hi ha tambè numeroses fonts amb un recorregut molt bonic rodejat de molta natura. 








dilluns, 2 de maig del 2016

SORT (Pallars Sobirà)



 10è aniversari de la colla sardanista de Sort

Església de Sant Feliu de Sort

 Data fotos : 1-5-2016

Sort és una vila i municipi de la comarca del Pallars Sobirà, on fa de cap de comarca. És, juntament amb el Pont de Suert, un dels caps de comarca menys poblats de Catalunya. El 2011 compta amb 2.360 habitants.

El terme de Sort s'estén per la ribera de Sort, la vall del barranc de Montardit i, pràcticament tota la vall d'Àssua. El terme comprèn, doncs, a més de la vila de Sort, cap del municipi i capital tradicional del Pallars Sobirà.

LLESSUI (Pallars Sobirà)


Vista del poble de Llessui

L'església de Sant Pere de Llessui



Llessui és un poble que forma part del municipi de Sort, de la comarca del Pallars Sobirà. Va ser incorporat el 1970 quant va passar a forma part de Sort.


A Llessui val la pena visitar el Museu dels Pastors de la Vall d'Àssua a on desprès d'una breu introducció de les característiques d'aquesta preciosa vall, s'explica molt be les diferents feines que realitzen els pastors en aquesta vall. 





SAURÍ (Pallars Sobirà)



 Racó molt típic del poble de Saurí

L'església de Sant Víctor de Saurí

Data fotos : 1-5-2016

Saurí, és un poble que forma part del terme municipal de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà
Saurí és al fons de la Vall d'Àssua. Està a 1.216 m. d'alçada i l'any 2011 tenia 32 hab.

Al arribar al poble hi ha un aparcament a l'entrada. Caminant pels seus carrers estrets i costeruts s'arriba fins a on hi ha l'església. Prenem el carreró que per ponent surt del poble es poden veure els camps de pastura i el barranc del Pamano.

En aquest entorns d'aquest pobles tan típics va ser a on es va roda la famosa novel.la "Les veus del Pamano", de Jaume Cabré. 





BERNUI (Pallars Sobirà)


 Església romànica de Santa Maria de Bernui

Vista del poble

Data fotos : 1-5-2016


El petit poble de Bernui forma part del terme de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Està situat a 1.209 m. d'alçada i poc poblat amb 15 hab. (2011)

Bernui és a la Vall d'Àssua, a ponent d'Altron, a llevant de Saurí i al sud-est de Llessui. És a l'esquerra del Barranc de Pamano. El petit poble de Bernui està situat al damunt d'un cingle, al seu capdamunt hi ha l'església de Santa Maria de Bernui que hi destaca per la seva posició al damunt d'un cingle.














diumenge, 1 de maig del 2016

SORRE (Pallars Sobirà)


 Es de destacar el campanar de l'església de Sant Esteve

Vista del poble

 Data fotos : 1-5-2016

Sorre és un poble que forma part del terme municipal de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà.
Sorre és a la Vall d'Àssua, a prop i al nord-oest d'Altron, població de la qual està separada pel Barranc d'Altron. A ponent queden Llessuila TorreSaurí i Bernui.
El poble compta amb l'església parroquial de Sant Esteve, l'ermita de Sant Anna i la capella de Sant Antoni.
Està comunicat per la carretera LV-5223, de Sort a Llessui.

ALTRON (Pallars Sobirà)


L'església parroquial de Sant Serni

 Data fotos : 1-5-2016

Altron és un poble del terme municipal de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Fins al 1976 fou cap de municipi propi. Està a una alçada de 956 metres, hi han 55 hab. (2011).
Altron és a la Vall d'Àssua, sobre l'aiguabarreig del Riu de Caregue i el de Pamano. Està comunicat per la carretera de Sort a Llessui.