dilluns, 21 de novembre del 2016

LLADURS (Solsonès)





17-11-2016



Altitud : 832 m

Població : 72 hab. (2006)


L'entitat de població de Lladurs és un nucli de poblament integrat exclusivament per masies que històricament es va formar a redós de l'antic castell i la parròquia de Lladurs. Avui el castell (castell de Lladurs) i la primitiva parròquia (Sant Martí de Lladurs), ambdós situats a 983 m. d'altitud dalt d'un esperó encinglerat que es troba a l'extrem meridional del pla de Riard, estan enrunats. Des de l'any 1913 una nova parròquia (Santa Maria de Lladurs).[1] s'aixeca al peu de l'esperó, a 832 m. d'altitud, al costat de la carretera LV-4241b. A tocar de la nova parròquia hi ha l'ajuntament i l'Escola de Lladurs, l'única escola del municipi que resta en funcionament.

dissabte, 19 de novembre del 2016

CANALDA (Solsonès)






Porta principal



Flora de l'entorn

Aquest gos petitet ens està observant



Altitud : 1.153 m

Població : 58 hab. (2009)


Canalda és un poble de la part oriental del municipi d'Odèn, i forma una entitat municipal descentralitzada des del 1973.
El municipi de Canalda té uns 18,31 km² d'extensió. És al nord del Solsonès, al vessant sud de la serra de Querol. Pel terme hi passen, entre altres, la Riera de Canalda, el Torrent d'Urdoll, la Rasa de Coll de Jou i la Rasa d'Encies. A l'est té la Serra d'Encies, i a l'oest la del Puig Sobirà. Està comunicat per carretera comarcal amb Odèn i amb Sant Llorenç de Morunys pel Coll de Jou, i per carretera local amb Lladurs i Solsona.

EL MONTNOU (Solsonès)


 El Montnou és un petit grupet de cases diseminades

En aquest indret tan espectacular hi trobem aquest monument
 dedicat al X Aniversari de concurs de gossos d'atura

El costat del monument hi ha la Font dels Pastors

Les vistes d'aquest lloc son precioses

Data fotos : 17-11-2016


Altitud : 1.450 m

Població : 59 hab. (2005)


El Montnou és una de les nou entitats de població del municipi d'Odèn (Solsonès). No té cap nucli urbà i tot el seu poblament és dispers format per masies i alguna construcció moderna. Es troba a l'extrem nord de la part central del municipi, al nord del nucli d'Odèn, a la capsalera de la vall del riu d'Odèn que en aquest tram és conegut com la rasa de la Covil.

divendres, 18 de novembre del 2016

CAMBRILS (Solsonès)


En el nucli de Cambrils hi ha l'Ajuntament

Petit nucli de cases de Cambrils



Data fotos : 17-11-2016



Altitud : 1.135 m

Població : 50 hab. (2005)


Cambrils és una de les nou entitats de població en què es divideix el municipi d'Odèn a la comarca del Solsonès. Tot i que no es pot parlar que tingui un nucli de poblament agrupat, sí que a l'entorn de l'antic castell de Cambrils i de l'església parroquial hi ha un grup d'edificis dispersos (majoritàriament masies) que, encara que no tinguin cap estructura urbana, permeten que se'l pugui considerar com un poble. En qualsevol cas, és en aquest nucli on hi ha l'ajuntament, cosa que fa que Cambrils pugui ser considerat com la capital del municipi.

LLINARS (Solsonès)


 Vista del poble

El petit nucli vist de lluny

Data fotos : 17-11-2016


Altitud : 1.264 m

Població : 56 hab. (2009)


Llinars és una de les nou entitats de població del municipi d' Odèn (Solsonès). El poble està constituït per un petit nucli agrupat que es troba a l'extrem nord-occidental del municipi a 1.264 m. d'altitud que es troba al vessant oriental del serrat de Colldemà al costat de ponent de la carretera L-401, i a escassos 750 m. del Coll del Boix, punt on es surt del Solsonès i s'entra a l'Alt Urgell.