diumenge, 9 de març del 2008

Camprodon


Llocs d'interès



Monestir de Sant Pere


Construït a mitjan del segle X per Guifred II de Besalú per a l'orde benedictí segueix l'estil romànic i la planta és de creu llatina, amb absis central i cimbori octogonal que aguanta la torre del campanar.


Pont nou


Bastit sobre el riu Ter i datant del segle XII, amb actuacions als segles XVI i XVII, permetia l'entrada a la vila i era part de la via cap a la Cerdanya.


Església de Santa Maria


L'església parroquial de Camprodon és una barreja d'estils: edificada en romànic, té actuacions menors a les voltes de la nau central en gòtic i una capella annexa en barroc. Segons la tradició, el temple conserva les restes de Sant Patllari.


Museu d'Isaac Albéniz


L'ajuntament de Camprodon manté un museu dedicat al compositor català, nascut a la vila al 1860. Igualment, cada se celebra un festival de música que porta el seu nom.


Passeig de la Font Nova i Passeig Maristany.


Ambdós passejos són els eixos centrals de les zones residencials dels primers estiuejants burgesos que van arribar a Camprodon a la fi del segle XI i a inicis del segle XX. Alguns residents foren l'alcalde de Barcelona, Bartomeu Robert i el president del govern de la Segona República espanyola, Juan Negrín.


Les fonts


La vila de Camprodon es féu famosa entre els seus estiuejants no solament pels seus paisatges pirinencs i temperatures agradables a l'estiu, sinó també per les seves mantes fonts a les rodalies del nucli urbà, com la Mare de la Font, la Font Nova, la Font de Sant Patllari o la Font del Vern.