dimarts, 20 de desembre del 2016

EL MIRACLE (Solsonès)


 Entrada cap al Santuari del Miracle


La façana oest del monestir del Miracle

Data fotos : 18-12-2016


Altitud : 826 m

Població : 80 hab. (2009)


El Miracle és una de les cinc entitats de població del municipi de Riner a la comarca del Solsonès sorgit a l'entorn del santuari del Miracle. El seu poblament és dispers pràcticament en la seva totalitat. És on hi ha la seu de l'ajuntament tot i que Riner continua sent considerada oficialment la capital del municipi.

El monestir del Miracle és un monestir benedictí que forma part del complex del Santuari del Miracle, a Riner, comarca del Solsonès i que actualment acull una comunitat de 4 monjos depenent del monestir de Montserrat.
La iniciativa de la seva constitució la va prendre l'administrador apostòlic del Bisbat de Solsona, en Ramón Riu i Cabanes amb la intenció que fos la comunitat del monestir qui assumís la tasca de custodiar el santuari del Miracle. A tal fi va dirigir les seves mirades cap al monestir de Montserrat i després de laborioses negociacions en les quals s'hi van haver d'implicar no tan sols estaments eclesiàstics sinó també civils, es va arribar a l'acord de fundar un nou monestir al Miracle.