diumenge, 21 de maig del 2017

SOLSONA (Solsonès)

  

La Catedral i el Portal del Pont 
  

 El Portal del Pont


Data fotos : 20-5-2017

Altitud : 670 m

Població : 9.301 hab. (2012)

Solsona és una ciutat i municipi de la comarca del Solsonès, a la província de Lleida (Catalunya) i la capital de la comarca. Està situada a l'altiplà del Solsonès, just al centre de la comarca, rodejat pel municipi d'Olius exceptuant la part nord en què hi ha el de Lladurs, amb l'excepció de l'enclavament de Miravella.
El Solsonès (amb 13.313 habitants l’any 2016) és una comarca prepirinenca on s’alternen els camps de cultiu amb les grans extensions de bosc, els rius, les fonts i els paratges esquerps de l’alta muntanya. Dels quinze municipis que té la comarca, solament sis tenen nucli de població, ja que la major part del territori està formada per masies disseminades, algunes de les quals són bells exemplars de les construccions característiques de la Catalunya rural dels segles XV al XVIII. El Solsonès, que per aquest motiu ha estat anomenat “la comarca de les mil masies”, conserva un paisatge de naturalesa intacta.


Acabem amb Solsona dons, la visita que hem anat fent amb tots els municipis (15) amb un total de 71 pobles o bé entitats de població. Hem gaudit molt de les sortides que hem anat fent, ja que cada racó es una caixa de sorpreses, hem conegut una mica més el nostre país Catalunya, i podem dir que mai ens decep, sempre hi ha coses per veure i gaudirne …i a totes les comarques!!