dijous, 1 de juny del 2023

L'ARGENTERA (Baix Camp)


Només entrar al poble veiem aquesta bonica font

L'Argentera - Vila Florida

L'Argentera - Vila Florida

L'Argentera - Vila Florida

Nucli antic



Carrer Porxet

Carrer de Eduard Toda

Carrer Major

Ca l'Agustí

Plaça de l'Abeurador

Vista de L'Argentera

    Data fotos : 28-5-2023  

Altitud : 344 m

Població :  hab. 126  (2022)

L'Argentera és un municipi de la comarca del Baix Camp.

Limita amb els termes municipals de DuesaigüesRiudecanyesVilanova d'EscornalbouColldejouLa Torre de Fontaubella i Pradell de la Teixeta.

Lloc d'estiueig de gent de Reus i altres llocs, se situa a sota mateix del puig d'Escornalbou on està situat el Castell d'Escornalbou.

El seu terme és molt reduït (9,83 km²) i es troba al vessant oriental de la Serra de l'Argentera. El creuen els Barrancs de la Serra i el de les Valls, que en confluir formen el Barranc de l'Argentera, que va a parar, per la dreta, a la Riera de Riudecanyes. Probablement aquesta riera és l'anomenat antigament Torrent de l'Argentera, esmentat el 1164. L'antic terme de La Trilla es creu que era un magatzem i lloc de treball metal·lúrgic (Trilla o Tries), pertanyia a l'arquebisbat i probablement és un mas donat a un Pere i la seva dona Joana el 1195, i que s'esmenta com a masia amb forn el 1296, propietat de Ramon Jujol; el 1412 Pere de Sagarriga va donar el mas a Pere Ferrer i Monter, de Pradell de la Teixeta; el 1586 era part de la Comuna del Camp; apareix esmentat fins al 1845, només amb un veí; el mas encara existeix. L'antic llogaret de Vilamanya, al llindar del terme amb el de Duesaigües i Riudecanyes, va quedar integrat en el terme de Duesaigües.