dilluns, 13 de març del 2023

LA CANONJA (Tarragonès)


Carrer del Bisbe Borràs



Casa a on va néixer l'escultor Salvador Martorell i Oller


En el pati del Castell de Masricart hi han dues
 estructures en forma d'arbres fèrrics.

Les estructures d'arbres fèrrics, estan formades
 per una enorme quantitat de peces metàl-liques.



Data fotos : 12-3-2023

Altitud : 50 m

Població :  hab. 5.873 (2022)

La Canonja és un municipi de la comarca del Tarragonès, situat a la vora del nucli tarragoní de Bonavista. El municipi compta amb una superfície de 7,32 quilòmetres quadrats, i dins el seu territori hi ha la gran majoria de les empreses petroquímiques de la zona.

La Canonja va ser un municipi independent fins al 1964, quan va ser afegit a Tarragona per decret del Consell de Ministres espanyol. El 1982 es va constituir com a entitat municipal descentralitzada, però sense incloure el barri de Bonavista, que abans de l'agregació era part del municipi canongí.

El Parlament de Catalunya aprovà el 15 d'abril de 2010 la creació del municipi de la Canonja. El procés per aconseguir la segregació sofrí un entrebanc, ja que segons la llei vigent era indispensable que hi hagués una distància mínima de 3.000 metres entre dos nuclis perquè un pogués constituir-se com a nucli independent. Per salvar aquesta dificultat se seguí el procediment d'una llei del Parlament. La segregació es va fer efectiva l'octubre del 2010.