dimecres, 8 de març de 2023

LA POBLA DE MONTORNÈS (Tarragonès)

 


Font de pedra

Carrer Montserrat

Cases del nucli antic. Carrer Eusebi Mercader

Cases del nucli antic. Carrer Eusebi Mercader

Detall del finestral

Data del 1698

Casal renaixentista a la Pobla de Montornès

Vista de la Pobla de Montornès

 Data fotos : 5-3-2023

Altitud : 56 m

Població :  hab. 2.904 (2013)

La Pobla de Montornès és un municipi de la comarca del Tarragonès que forma part de l'àrea anomenada Baix Gaià. El municipi consta de 2.904 habitants (2013) i té una extensió de 12,3 km².

El terme municipal limita amb els de La Nou de GaiàCreixellTorredembarraAltafulla i Bonastre. És al marge esquerre del riu Gaià, en una depressió que es forma entre les muntanyes i turons premediterranis, entre ells el de Montornès. El poble és a 4 km de la costa i el terreny és irregular, amb petits turons que separen les planúries i les petites valls. A peu del sistema muntanyós del terme hi ha l'antic caseriu de Rubials. 


2 comentaris:

Salvador ha dit...

Sóc l'autor del Sorrobloc. I t'escric per aquí perquè no he trobat altre manera de connectar amb tu en resposta al comentari que has fet al meu Blog en l'apunt de "Qui dia passa, any empeny"

Gràcies Francesc,... però només amb el teu nom no acabo d'identificar-te... tinc diversos Francesc's entre els meus amics i coneguts. Em pots donar alguna pista més?... cognom, edat, ofici, a què et dediques, etc. A veure si així puc trobar camins de coincidència amb tu.

Salvador ha dit...

Si prefereixes contestar-me per mail, pots fer-ho aquí: sorrosal@hotmail.com